• ул. Борис Трајковски 4 бр. 29 б
 • 02 270 00 70; 072 700 070

Аудио и видео опрема

ДИНАМИЧНО ДУО ОД КВАЛИТЕН ЗВУК И ВИДЕО ПРОДУКЦИЈА

Лидерите во Аудио-Мултимедиа и Wi-Fi опрема за возила се погрижија да уживате во возењето со високо квалитетна музика, DVD филмови и навигација за безбедно патување до посакуваната дестинација.

( Pioneer, Clarion, JVC, JBL, Alpine )

Отстранете ги ограничувањата со големиот број на приклучни адаптери и кабли. Едноставноста  на ракување со нежен допир на LCD дисплејот и ќе добиете високо квалитетна музика и видо продукција, а тука се и ситемите  за дополнително засилување на звукот, што квалитеното озвучување го прави подинамично и енергично по ваша желба.

Големиот избор на засилувачи, ресивери, звучници, вуфери, DVD плеери ќе ве однесат чекор подалеку од стандардното фабричко озвучување на вашиот автомобил.

Звучниците од најновата генерација со поликарбонантна мембрана, дво и тро насочни и , силен магнет со различни димензии  (8,10,13,16 цм.) и силина, во зависност од фабрички предвидените отвори и вашата желба за надградба.

Цените зависат од димензиите и моделот во прилог  нашата понуда на врвни брендови.

Радио модел

 • JVC KD X 285 – 4.500,00 ден
 • JVC MODEL KD -R784 BT –  8.500,00 ден
 • JVC KD X 324 BT - 6.200,00 ден
 • JVC DVD KV 240 BT CENA -17990,00 ден
 • PIONEER DEH 1800 UB – 5.500,00 ден
 • PIONEER DEH 1900,00 UB – 5.500,00 ден
 • DVD PIONEER MVH-AV 290 BT -16.990,00  ден
 • PIONEER DEH 3900 BT - 8.000,00 ден
 • ALPINE CDE 190R - 6.500,00 ден
 • ALPINE UTE72 - 7.000,00 ден
 • ALPINE CDE 296 BT – 13.990,00 ден
 • ALPINE CDE 193 BT - 10.990,00 ден
 • DVD ALPINE INE W 990 - 48.000,00 ден
 • SONY XSP-N1BT - 16990,00 ден
 • CLARION CZ 315 E – 7.990,00 ден
 • DVD Double din JVC KW-W 24 OBT – 17.900,00 ден
 • JVC KW W 340 - 18.900,00 ден
 • Без DVD Double  DIN JVC KW M24BT - 13.990,00 ден
 • Звучници
 • ALPINE SPG 69C3 - 5.000,00 ден
 • SXE 69C2 - 3000,00 ден
 • ALPINE SXE 13C2 - 2500,00 ден
 • CLARION SRG 1723 R  -2700,00 ден
 • JBL STAGE 602 – 2.500,00  ден
 • A/D/S 16L -1.600,00 ден
 • A/D/S ELIPSI 69  - 2.500,00 ден
 • Siltron PS 1310 (10 cm) - 600,00 ден
 • JVC CS J520 (13 cm) - 1.800,00 ден
 • Alpine SXE 13C2 (13 cm) - 2.490,00 ден
 • Sinus Live SL 150 - 2.000,00 ден
 • Вуфери
 • AKTIVEN  WOOFER model ALPINE PWE -S8 -13.990,00 ден
 • АKTIVEN WOOFER model CLARION SRV 250 - 13.500,00 ден
 • AKTIVEN MODEL A/D/S AB10-M2 – 5.500,00 ден
 • Sub Woofer  PIONEER OMEGA 800W -  9.500,00 ден
 • SUB Woofer SPLACH 600W – 6.500,00 ден
 • Засилувачи
 • CLARION APX 2121E/2CH -   5.500,00 ден
 • CLARION XR 2420 -  8.990,00 ден

АВТО АЛАРМИ И ЦЕНТРАЛНИ БРАВИ

Најновата генерација на автомобили не би можеле да се замислат без сигуроносни уреди и сензори кој покрај тоа што го чуваат вашето возло од кражба го штитат и вашиот енериер и предметите во возилото.

Главна предност на авто алармот во однос на останатите заштити е покрај спречувањето да ви се украде возилото го штити и вашиот енетриер и предмети во возилото.Возилото со вграден алармен уред не е честа мета на провалниците и крадците, бидејки со било каков акт на обивање или крадење на возилото се вклучува дво тонската сирена кој ги обесхрабрува и најхрабрите крадци, а продорниот звук на сирената ве информира вас и околината дека некој се обидува неовластено да влезе во вашето возило или да украде предмети од него.

Новата генерација на авто аларми од познатите брендови COBRA,GT и други се дизајнирани според вашата желба и потреба.

Безбедноста на вашиот автомобил е многу важна освен ако не сакате да губите пари. Кражбата на автомобили е честа појава која што возачите, а и осигурителните компании ги чини многу. Во Новус може да се консултирате и да го изберете најдобриот алармен систем за заштита  од насилно влегување во автомобилот,кршење на стаклото, крадење на предмети и крадење на возилото .

Следните карактеристики ја одбележуваат новата генерација на авто аларми

 • Логички аларм со CAN BUS конекција – е специјално дизајниран и програмиран за сите типови и модели на возила користејки ги само оригиналните (фабричките) далечински од возилото
 • Периметриска заштита на возилото
 • Сензор за удари или Ултра звучен сензор
 • Сензор за автоматско затварање на прозорите
 • Блокада на моторот
 • Светлосна и звучна сигнализација
 • ГПРС – пратење на возилото

Слободно контактирајте не за да се консултирате кој сигурносен систем  најмногу ќе одговара за вашето возило и кои се цените за истиот да се вгради во вашиот автомобил.

ЦЕНТРАЛНИ БРАВИ

Вградете централна брава во вашиот автомобил по најповолни цени. Во Новус добивате комбинација од светски познати брендови и стручен кадар што гарантира задоволство на сите наши клиенти. Ако сте заинтересирани пополнете го формуларот за дополнителни информации и нашиот стручен тим веднаш ќе одговори на сите прашања. Побрзајте, вградете централна брава и заштедете голем дел од вашето бесценето време.

 

  1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 9.jpg

Новус Трејд
ул. Борис Трајковски 4 бр. 29 б
(поранешна Провмајска ББ)
1000 Скопје, Македонија
info@novus.com.mk
+389 70 337 300 | +389  72 700 070
+389 2 3132 132 | +389  2 270 00 70Следете не